cincluspark.com

Roadtrip Norge

Norge må være et av de flotteste landene å legge ut på en skikkelig roadtrip. Få velger allikevel å gjøre det, selv om det fantastiske billøpet Gumball 3000 i år la en av sine etapper akkurat gjennom Norge.

Roadtrip-kultur

Det er få ting som får oss i så godt humør som å sette oss ned med en roadtrip-film fra USA. Man trenger ikke å reise dit for å få de samme opplevelse, for det har blitt mer og mer populært å legge ut på landeveien i vårt eget fantastiske land. Når den norske kronen er såpass lav i år som den er forventer man at flere i år vil legge ferien hjemme i Norge, og hva er da bedre enn å oppleve Norge gjennom en skikkelig road-trip.

Husk kart og kompass

Det er bare å få til innkjøp av NAFs egen veibok, først som sist og sette seg ned og planlegge årets ferie, på de fantastiske landeveiene Norge har å tilby. Vi har vill natur, fjorder og fjell rett utenfor stuevinduene våre. Det er ingen tilfeldighet at ett av verdens villeste billøp i år la noen av etappene sine akkurat her i Norge. Det internasjonale billøpet Gumball 3000 arrangerte en fantastisk etappe fra Stockholm til Oslo, med påfølgende VIP fester og kjendisarrangementer nettopp her i Oslo. Bedre blir det nemlig ikke.

Raske biler

Trege bobiler som skaper lange køer var byttet ut med glamorøse og raske biler, da Betsafe som stolt hovedsponsor tok imot vinneren i Oslo på Rådhusplassen. Etappen, som gikk noe over 500 kilometer, var rett og slett en opplevelse for deltakerne og Gumball 3000 satte standarden for den moderne roadtrippen i lang tid fremover. Nå er det raske biler som gjelder, og ferien skal være glamorøs. Det er bare å begynne å fylle opp bensintanken og bagasjerommet for sommerens eventyr.

Legendarisk bilrace

Gumball 3000 er et bilrace som har vært arrangert siden 1999, som går over hele 7 kontinenter. I år var en av etappene lagt fra Stockholm til Oslo. Racet som er lagt opp til å kjøre på offentlige veier vokser stadig fra år til år, fordi det er opplevelsene som står i sentrum og det gjelder ikke å vinne. Arrangementet i 2015 besøkte Stockholm og store deler av resten av Europa og den siste dagen kjørte deltakerne i mål i selveste Las Vegas.