cincluspark.com

Oslo som reisemål

Oslo er Norges hovedstad og også Norges største by. Byen er kanskje mindre enn de fleste andre hovedstedene på kontinentet vårt, men Tigerstaden har en veldig lang og spennende historie man gjerne kan dyppe seg i om man er på besøk. En stor andel av turistene som ankommer Norge starter sine utflukter fra Oslo. Herfra kan man ta fly til alle kanter av landet, og samtidig besøke en av de store turistattraksjonene – Frognerparken.

Gå gatelangs for best mulig utbytte

Starter man ut ved Oslo Sentralstasjon, hvor flytogene fra Gardermoen flyplass ankommer, kan man ta seg en spasertur langs Karl Johans gate. Dette er Norges viktigste gate og den tar besøkende helt opp til slottet der Kongen bor. Vil man få seg en skikkelig overdose av norsk kultur bør man ta turen til Karl Johans gate på 17. mai, Norges nasjonaldag. Da vil man kunne beskue hundretusener av mennesker, alle kledd i bunader og med vaiende norske flagg som strømmer hit fra alle kanter av landet for å gå langs den sentrale gata i Oslo og vinke til Kongen der han står på sin balkong sammen med familien. Oslo domkirke er en annen viktig attraksjon i hovedstaden. Oslo byr også på veldig gode shoppingmuligheter, med Oslo City og Byporten midt i byen.

Mye flott kultur å finne

Oslo er en multikulturell by. Tar du deg en gå tur fra Majorstuen til Tøyen, vil du se utallige forskjellige menneskene som har kommet hit til Norge fra alle kanter av verden. Det splitter nye Operahuset har også blitt en viktig attraksjon, både for besøkende og for lokalbefolkningen i hovedstaden. Holmenkollen er også på besøkstoppen blant turistattraksjonene i Norge. Ja, Oslo har mye å by på, selv om det kanskje virker mer interessant å besøke vestkysten med de kjente fjordene og isbreene. Har man et par dager på seg før man tar turen vestover, kan man få sett det aller meste av de viktige attraksjonene i Oslo.